Regulament

Regulamentul de înscriere și participare la Simularea Examenului de Admitere în Rezidențiat în domeniul Medicină Dentară 2021

Având în vedere contextul epidemiologic actual și măsurile luate de autorități pentru a preveni răspândirea infecției cu SARS-CoV-2, Organizația Tinerilor Medici Dentiști a hotărât desfășurarea Simulării Examenului pe o PLATFORMĂ ONLINE, creată pentru a întruni cât mai multe din condițiile unui examen de admitere care oferă, în același timp, o desfășurare în siguranță a evenimentului.

ÎNSCRIERE LA SIMULARE

1. Perioada de înscriere la Simularea Examenului de Admitere în Rezidențiat în domeniul Medicină Dentară, proiect organizat de Organizația Tinerilor Medici Dentiști, este între 01.10-09.10.2021

2. Pentru a se înscrie la Simulare, participanții trebuie să acceseze link-ul: https://otmd.ro/products/inscriere-simulare-2021/ și să urmeze pașii indicați. Prin înscrierea la Simulare, se prezumă cunoașterea Termenilor și condițiilor de participare și a Politicii de confidențialitate și de prelucrare a datelor cu caracter personal.

3 După înscriere, participanții vor primi confirmarea înscrierii prin e-mail.

4. În cazul în care confirmarea din partea Asociației întârzie mai mult de 72 de ore de la realizarea plății, este necesar ca participanții să ne contacteze la office@otmd.net.

5. După primirea confirmării, participanții sunt înscriși în mod oficial la concurs.

DESFĂȘURAREA EXAMENULUI ȘI ACCESUL PE PLATFORMA ONLINE

6. Examenul va avea loc online și se va desfășura în intervalul orar 10:00-13:00.

7. Cu 1 zi înainte de simulare, toți participanții vor primi pe mail instrucțiunile de accesare a platformei online de examen și codul de participant.

8. Pentru accesarea platformei de către participant este necesar să se utilizeze unul dintre următoarele browsere: Microsoft EdgeGoogle ChromeSafariFirefox, iar acesta să fie actualizat la zi pentru o utilizare fără probleme a platformei de examen.

9. La ora 10:00, pe 10.10.2020, participanții vor putea accesa platforma online, până atunci fiind închisă. Platforma va fi deschisă până la ora 13:00.

10. Durata examenului este de 3 ore. Am hotărât să acordăm candidaților un timp de 3 ore deoarece nu va mai fi necesar ca aceștia să completeze borderoul fizic, precum se întâmplă la examenul propriu-zis. Având în vedere că această completare consumă aproximativ o oră din timpul acordat, am decis să scurtăm perioada de examinare. Dorim să fie un examen cât mai autentic, iar acordarea unui timp de 4 ore în care nu trebuie completat borderoul poate crea așteptări eronate candidaților privind timpul pe care îl au la dispoziție.

11. Participantul poate renunța la examen, în timpul desfășurării examenului, dacă dorește, ulterior în clasament va apărea “Anulat”.

12. Candidații nu vor fi supravegheați, însă le recomandăm să rezolve grilele pe cont propriu, fără să apeleze la surse externe. Scopul acestei simulări este verificarea nivelului de pregătire pentru examenul din noiembrie și nu obținerea unui scor mare care, oricum, nu reprezintă nicio valoare oficială.

13. În cazul unei întreruperi a conexiunii, răspunsurile vor fi salvate, iar examenul online va fi reluat din punctul în care s-au oprit de rezolvat subiectele.

14. După finalizarea examenului (ora 13:00), participanții vor primi pe e-mail subiectele și baremul în format pdf.

15. Participanții care vor încerca fraudarea examenului prin distribuirea subiectelor înainte de terminarea examenului vor avea marcată lucrarea ca FRAUDĂ în clasamentul final.

MODALITATEA DE NOTARE ȘI CALCULARE A PUNCTAJULUI

16. Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

17. Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri, astfel:

a) 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5; se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte; dacă la aceste întrebări candidații marchează mai mult sau mai puțin de un răspuns corect, întrebarea se anulează (punctaj 0);

b) 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu, cu 2 – 4 răspunsuri corecte; fiecare întrebare cu răspunsuri corecte este notată cu 5 puncte; dacă la aceste întrebări candidatul marchează mai puțin de două sau mai mult de 4 răspunsuri, întrebarea se anulează (punctaj 0);

18. Pe platforma online unde vor fi accesate subiectele se precizează întrebările de tip complement simplu și întrebările de tip complement multiplu.

19. Exemplu de punctare: A B C D E = întrebare cu două răspunsuri corecte A şi C:

a) în cazul în care candidatul marchează corect A şi C, acesta primeşte 5 puncte, astfel:

A B C D E

X     X

1  1  1 1 1 = 5 puncte;

 b) în cazul în care candidatul marchează A şi B, acesta primeşte 3 puncte, astfel:

A B C D E

X X

1 0  0 1 1 = 3 puncte.

AFIȘAREA CLASAMENTULUI PROVIZORIU ȘI SIMULAREA DE REPARTIȚIE

20. Notarea se va realiza conform punctelor 19 și 21, iar clasamentul se va realiza în ordinea notelor. În cazul în care există note identice, departajarea se va face folosind media ponderată.

21. Clasamentul provizoriu, înainte de contestații, va fi publicat pe site-ul http://www.simularerezi.com în termen de 48 de ore de la terminarea examenului. Din motive de protecție a datelor cu caracter confidențial, în clasament se va afișa doar codul de concurs al participantului, fără numele acestuia.

22. Participanții au dreptul de a solicita nedivulgarea publică a punctajului prin completarea acestui aspect la întrebarea specifică din cadrul examenului de Simulare.

CONTESTAȚIILE ȘI CLASAMENTUL FINAL

23. În termen de 24 de ore de la primirea rezultatului prin e-mail, participanții pot depune contestație.

24. Contestațiile se pot depune prin trimiterea unui e-mail la office@otmd.net

25. Contestațiile se trimit doar de pe mailul asociat codului de participant. Orice contestație trimisă de pe altă adresă de e-mail NU poate fi soluționată.

26. În subiectul e-mail-ului va fi trecut textul “Contestație”, alături de aspectul contestat: conținutul/răspunsul subiectelor sau punctaj. De exemplu: „Contestație punctaj”.

27. În TEXTUL contestației vor fi specificate: numele, prenumele și codul de concurs.

28. Clasamentul final va fi afișat pe site-ul http://www.simularerezi.com în termen de 24 de ore de la soluționarea contestațiilor.

29. Din motive de protecție a datelor cu caracter confidențial, în clasamentul final se va afișa doar codul de concurs al participantului, fără numele acestuia.

DISPOZIȚII FINALE

30. Pentru orice întrebări sau nelămuriri, participanții pot contacta echipa de organizare la adresele de e-mail office@otmd.net

31. Recomandăm tuturor participanților să consulte Termenii și condițiile de înscriere și participare la Simulare și Politica de confidențialitate și de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Vă urăm mult succes și spor la învățat!

%d blogeri au apreciat: