Întrebări frecvente

Cum mă înscriu?

Trebuie să completezi formularul de înscriere de AICI, cu realizarea plății online cu cardul.

Până când pot să mă înscriu?

Până pe 08 Octombrie 2021, la ora 23:59.

Cum plătesc?

Plata taxei se poate face prin depunere la ghișeu sau prin transfer bancar (la bancă sau prin internet banking). Nu se acceptă alte metode de plată (de exemplu, mandat poștal). Atenție, taxa de participare este nereturnabilă. La detaliile plății, este obligatoriu să fie menționat „plata taxa simulare Nume Prenume”.  

Ce fac după ce plătesc taxa?

După completarea formularului, participanții vor primi confirmarea înscrierii prin e-mail. În cazul în care confirmarea din partea Asociației întârzie mai mult de 72 de ore de la realizarea plății, este necesar ca participanții să ne contacteze la office@otmd.net

Când are loc simularea?

Simularea are loc pe 10 octombrie în intervalul orar 10:00-13:00.

De ce avem la dispoziție doar 3 ore?

Am hotărât să acordăm candidaților un timp de 3 ore deoarece nu va mai fi necesar ca aceștia să completeze borderoul fizic, precum se întâmplă la examenul propriu-zis. Având în vedere că această completare consumă aproximativ o oră din timpul acordat, am decis să scurtăm perioada de examinare. Dorim să fie un examen cât mai autentic, iar acordarea unui timp de 4 ore în care nu trebuie completat borderoul poate crea așteptări eronate candidaților privind timpul pe care îl au la dispoziție.

Cum se desfășoară examenul?

Simularea va avea loc pe o platformă online. Participanții primesc instrucțiunile de accesare a platformei cu 3 (trei) zile înainte de data Simulării.

O să fim supravegheați în timpul Simulării?

Candidații nu vor fi supravegheați, însă le recomandăm să rezolve grilele pe cont propriu, fără să apeleze la surse externe. Scopul acestei simulări este verificarea nivelului de pregătire pentru examenul din noiembrie și nu obținerea unui scor mare care, oricum, nu reprezintă nicio valoare oficială.

Ce se întâmplă dacă se întrerupe conexiunea?

În cazul unei întreruperi a conexiunii, răspunsurile nu vor fi salvate, iar examenul online va trebui reluat de la început. De aceea, le recomandăm candidaților să își noteze răspunsurile și pe ciorne de hârtie pentru a putea completa răspunsurile la grilele la care le completaseră, în cazul unei întreruperi a conexiunii.

Primim grilele pe care le vom avea la Simulare? Dar baremul?

Da. După finalizarea examenului (ora 13:00), participanții vor primi pe e-mail subiectele și baremul în format pdf.

Când aflăm punctajul?

În termen de 48 de ore de la finalizarea examenului, participanții vor primi punctajul final prin e-mail, alături de procentul de răspunsuri corecte pe fiecare materie în parte și clasamentul provizoriu.

Când se afișează clasamentul?

Clasamentul provizoriu, înainte de contestații, va fi publicat pe site-ul  http://www.simularerezi.com și va fi trimis individual pe adresa de email a fiecărui participant în termen de 48 de ore de la terminarea examenului. 

Clasamentul final va fi afișat pe site-ul http://www.simularerezi.com în termen de 24 de ore de la soluționarea contestațiilor.

Cum pot depune contestație?

Contestațiile se pot depune prin trimiterea unui e-mail la contestatiisimulare@otmd.net . Contestațiile se trimit doar de pe mailul asociat codului de participant. Orice contestație trimisă de pe altă adresă de e-mail NU poate fi soluționată. În subiectul e-mail-ului va fi trecut textul “Contestație”, alături de aspectul contestat: conținutul/răspunsul subiectelor sau punctaj. De exemplu: „Contestație punctaj”. În TEXTUL contestației vor fi specificate: numele, prenumele și codul de concurs.

Cât timp am la dispoziție să fac contestație?

În termen de 24 de ore de la primirea rezultatului prin e-mail, participanții pot depune contestație.

Punctajul meu o să fie public pentru toată lumea?

Doar dacă dorești. Participanții au dreptul de a solicita nedivulgarea publică a punctajului prin formularul de înscriere.

Cum pot contacta echipa de organizare?

Pentru orice întrebări sau nelămuriri, participanții pot contacta echipa de organizare la adresele de e-mail office@otmd.net

%d blogeri au apreciat: