Despre Echipa OTMD

Rolul OTMD-ului este clar, concret și simplu de înțeles: Orientare, Dezvoltare și Networking. Este și motto-ul nostru, de altfel.

La început de drum, la sfârșitul facultății sau câțiva ani mai târziu, aproape toți tinerii stomatologi sunt debusolați și nu știu cum să procedeze în foarte multe privințe.

Întreabă prieteni, foști colegi, contabili sau avocați, în speranța că vor afla răspunsuri cât mai bune la întrebările lor: ce fac dacă vreau să îmi deschid un cabinet? Ce fac ca să mă înscriu în colegiu? Cum intru la doctorat? Cum pot să lucrez în străinătate? și alte multe întrebări.

Ei bine, primul rol este să ORIENTĂM tinerii medici în ceea ce privește traseul și posibilitățile de carieră, răspunzând la întrebările lor prin informațiile oferite în mediul online și offline.

Facultățile din România reușesc să pregătească eficient medicii stomatologi, însă tehnologia este într-o continuă schimbare, modernizându-se din ce în ce mai repede în fiecare zi. Așadar, este necesară o dezvoltare profesională continuă, astfel încât tinerii medicii stomatologi să fie conectați la ultimele tendințe din stomatologie – aparatură, materiale, tehnici sau manopere inovative.

Considerând cele menționate mai sus, a doua direcție pe care pășim o constituie DEZVOLTARE tinerilor medici dentiști prin informarea lor cu privire la diverse evenimente de specialitate care au loc în lumea stomatologiei și prin organizarea de diverse workshop-uri sau cursuri care să îi ajute în pregătirea lor profesională de-a lungul carierei în toate domeniile: Endodonție, Parodontologie, Chirurgie etc.

Medicul stomatolog are o profesie nobilă și interesantă, însă socializarea în cadrul sferei noastre este limitată: în afară de discuțiile cu asistentele dintre pacienți, anamneza pe care le-o facem pacienților și scurtele conversații cu aceștia sunt singura sursă de socializare. De asemenea, este o profesie individuală și se lucrează cu un număr limitat de oameni în echipă.

Deci, există o nevoie de mediu de socializare pentru tinerii medici stomatologi, în care să poate să interacționeze și să comunice cu alți colegi, cu scopul destinderii și distracției, dar și cu scopul extinderii rețelei de cunoscuți pentru a avea la cine să apeleze în caz de nevoie (de exemplu, au un caz de molar de minte inclus care necesită intervenție chirurgicală și au nevoie de un chirurg OMF).

Rezumând, această a treia nevoie identificată o vom rezolva prin implementarea activităților pentru a pune la punct direcția NETWORKING: activități de socializare, întâlniri informale, proiecte care să presupună comunicare între mai mulți colegi etc.

Acestea sunt principalele trei direcții ale asociației, însă întotdeauna echipa OTMD va fi la dispoziția oricărui tânăr medic care are nevoie de ajutor sau are vreo nelămurire sau întrebare.

Pentru a realiza aceste obiective frumoase, avem nevoie de o echipă puternică, care să creadă în viziunea OTMD și să își dorească să ajute colegii de breaslă.

Dacă îți dorești să afli mai multe despre OTMD, poți intra AICI.

%d blogeri au apreciat: